Институције са којима сарађујемо

Универзитет у Београду - Факултет ветеринарске медицине

Logo fakultet vereinarske medicineИако је идеја о оснивању Факултета ветеринарске медицине настала почетком двадесетог века, ова институција је основана Решењем Министарства за образовање бр. 30281/36 1936. године под именом Ветеринарски факултет Универзитета у Београду. Дана 19. аугуста 1936 изабрани су први професори, махом са Медицинског и Пољопривредног факултета, који су, у складу са Одлуком Сената Универзитета, добили задатак да покрену наставу. Први Декан факултета био је Проф. Др Живојин Ђорђевић. Те 1936. године уписано је укупно 149 студената, а настава је извођена у просторијама Медицинског факултета.
Прве године постојања факултета отворена су радна места за редовне професоре, ванредне професоре, доценте и асистенте. Еминентне личности заслужне за развој факултета, професори Др Илија Ђуричић, Др Антоније Вуковић, Др Чедомир Симић, Др Јован Димић, Др Владета Симић итд. били су први који су изабрани у колегијум.
Непосредно пред почетак Другог светског рата, започета је изградња садашње зграде факултета. Изградња је прекинута 1941. године, а настављена 1946. Зграда и већина клиника завршене су 1948. године.
Факултет је данас израстао у високошколску и научну организацију са 240 запослених, од којих су 102 професори и доценти, 26 асистенти, а 112 лица обавља техничке послове. На Факултету данас студира 1231 редовних студената и 87 последипломаца. До 2006. године на Факултету је дипломирало 7574 студента, магистарске студије завршило је 355, а специјалистичке студије 900 дипломираних ветеринара и стручњака сродних струка. Велики број стручњака је прошао кроз индивидуално усавршавање а још већи завршио краће или дуже курсеве и семинаре за иновацију знања. Докторске дисертације одбранило је 742 постдипломца. Пет професора Факултета ветеринарске медицине су постали чланови Српске академије наука и уметности.
За изванредне заслуге и успехе постигнуте у образовању стручног и научног кадра и значајан допринос развоју и унапређивању ветеринарске делатности Председништво Социјалистичке Федеративне Републике Југославије одликовало је Ветеринарски факултет новембра 1981. године Орденом заслуге за народ са златном звездом (Указ Председништва СФРЈ бр.107 од 26. XИ 1981. године).
 

Темишварска

 

Локација Сењак

 Темишварска 14

 11040 Савски Венац

 Број телефона: 064 43 46 333

 Елекронска пошта:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.