Институције са којима сарађујемо

Атлетски клуб "Нови Београд"

Logo atletski klub NBGDФормиран је 19.децембра 1968. године на оснивачкој скупштини клуба. Клуб је рeгистрован 20. децембра 1968. године. Иницијативу за формирање клуба дали су: г-ђа Ковиљка Поповић, њен супруг Михајло Поповић и г-дин Фрањо Михалић легеда Српске  атлетике. Г-дин Фрањо Михалић био је и први тренер Атлетског клуба НОВИ БЕОГРАД. Атлетски клуб Нови Београд је препознатљив  у Српској атлетици по изуетно добрим резултатима на свим такмичењима  од млађих категоријама до сениорске конкуренције. Задњих година из атлетске школе коју негује Атлетски клуб Нови Београд изашло је пуно репрезентатваца бивше Југославије, а садашње Србије  као што су: Ненад ЛОНЧАР, Јелена ПЕТРОВИЋ, Николина АНГИРЕВИЋ, Маја ЈАЊИЋ, Емир БЕКРИЋ, Мила АНДРИЋ, Јелена АНЂЕЛКОВИЋ, Милена СТОИЦЕВ, Катарина СИРМИЋ, Сара САВАТОВИЋ и др.

 

Садашњи састави екипа од пионирских до сениорских селекција  који су продукт атлетске школе „НОВОГ БЕОГРАД“ гарантује да ћемо Српској  атлетици дати добар потецијал. 

Атлетски клуб у овом тренутку окупља преко 250. селекционисаних такмичара од категорија атлетских школа до сениора.

Потенцијал за селекцију су нам 20 Основних школа Новог Београда као и Предсколска установа “11 Април“   са којима организујемо заједничке манифестације, уз изузетну сарадња са Активом професора физичког васпитања Новог Београда.

У задњих пет година  Атлетски клуб Нови Београд на основу критеријума Атлетског савеза Београда је убедљиво најбољи клуб у свим категоријама од Атлетских школа до јуниорске конкуренције од 29. Атлетских клубова колико је рагистровано са територије града Београда.

Клуб је дао репрезентативце у сениорској и јуниорској конкуренцији који су учествовали на Балканским играма, Куповима Европе, Светском првенству и Универзијади, На Параолимпијским играма у Лондону 2012. клуб је имао представника Тању Драгић која је освојила златну Олимпијску медаљу у дисциплини бацање копља за слабовиде, Тања је уједно поставила и светски рекорд.

Задњих  пет година смо препознатљиви у  Европи са учешћем женске и мушке екипе на Купу шампиона Европе.

Програм “Дечија Атлетика” који наш клуб спроводи као једини од свих Атлетских клубова у Београду подржан је од стране ИААФ (светска Атлетска федерација), Атлетског савеза Србије, Спортског савеза Србије, Градског секретеријата за спорт и омладину, Министарства спорта и Министарства просвете.

Темишварска

 

Локација Сењак

 Темишварска 14

 11040 Савски Венац

 Број телефона: 064 43 46 333

 Елекронска пошта:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.