Креативне радионице

Језичка радионица


Marija PetrovicЦиљеви језичке радионице: развијање језичких потенцијала на матерњем језику, проширивање речника, драматизација бајки, увежбавање граматичких и логичко-семантичких конструкција, развијање способности слободног и креативног изражавања, подстицање аутентичног стила изражавања, изражавање личног става и оцене, слагање, неслагање, разни облици полемисања, дијалог, умети слушати другог, припрема за читање и писање. Ради се на материјалима мајки, народног стваралаштва, поезије, прозе, сликарства. Цео програм одвија се кроз игру и емоционално ангажовање деце.

Радионицу води Марија Петровић – професор књижевности

Марија Петровић је рођена 08.07.1980. у  Приштини. Завршила је Филолошки факултет у Београду 2004. (одсек: Српска књижевност и језик).

Дипломирала је код проф. Новице Петковића, у присуству академика Миодрага Павловића и Наде Шербан. Магистрирала је 2007. године на Филолошком факултету у Београду. Због активног бављења научноистраживачким радом, учествовала је на научном скупу `Пјесничка ријеч на извору Пиве` поводом књижевног дела Миодрага Павловића. Била је гост књижевних вечери у Градској библиотеци, држала предавања на Институту за књижевност и уметност у Београду. Научни рад о Миодрагу Павловићу штампан је у Зборнику Института. 2013 je одбранила и докторски дисертацију.

 У просвети ради девет годинa и поседује лиценцу за рад.  У школи је члан Тима за развој, уредник школског часописа Канон и сарађује са институцијама на нивоу града Београда и Републике Србије (Филолошки факултет, Градска библиотека, САНУ, позориште "Душко Радовић", БДП, УК "Вук Караџић", гостовања у  емисијама Радио Београда ). У циљу побољшања наставе спроводи интердисциплинарни приступ; посредник је за успостављање односа са личностима из јавног и културног живота (Матија Бећковић, Миодраг Павловић, Горан Јевтић, Ана Софреновић, Јелена Јанковић, Милош Биковић). Редовно води ученике у позоришта и биоскопе и прате све актуелности на нивоу града и Републике, организовање и реализација хуманитарних акција. Одељењски старешина је у континуитету од шк.2005/2006. Активно учествује у презентацији рекламне кампање при упису ученика.

 

 

Labudovo brdo

 

Локација Лабудово брдо

 ОШ ”14 октобар”

 Гочка 40

 11090 Лабудово брдо

 Број телефона: 064 43 46 333

 Елекронска пошта:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Кнежевац

 

Локација Кнежевац

ОШ "14 октобар

Седамнаестог октобра 18

11090 Кнежевац

Број телефона: 064 43 46 333

Елекронска пошта:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.