Креативне радионице

Језичка радионица


Marija PetrovicЦиљеви језичке радионице: развијање језичких потенцијала на матерњем језику, проширивање речника, драматизација бајки, увежбавање граматичких и логичко-семантичких конструкција, развијање способности слободног и креативног изражавања, подстицање аутентичног стила изражавања, изражавање личног става и оцене, слагање, неслагање, разни облици полемисања, дијалог, умети слушати другог, припрема за читање и писање. Ради се на материјалима мајки, народног стваралаштва, поезије, прозе, сликарства. Цео програм одвија се кроз игру и емоционално ангажовање деце.

Радионицу води Марија Петровић – професор књижевности

Марија Петровић је рођена 08.07.1980. у  Приштини. Завршила је Филолошки факултет у Београду 2004. (одсек: Српска књижевност и језик).

Дипломирала је код проф. Новице Петковића, у присуству академика Миодрага Павловића и Наде Шербан. Магистрирала је 2007. године на Филолошком факултету у Београду. Због активног бављења научноистраживачким радом, учествовала је на научном скупу `Пјесничка ријеч на извору Пиве` поводом књижевног дела Миодрага Павловића. Била је гост књижевних вечери у Градској библиотеци, држала предавања на Институту за књижевност и уметност у Београду. Научни рад о Миодрагу Павловићу штампан је у Зборнику Института. 2013 je одбранила и докторски дисертацију.

 У просвети ради девет годинa и поседује лиценцу за рад.  У школи је члан Тима за развој, уредник школског часописа Канон и сарађује са институцијама на нивоу града Београда и Републике Србије (Филолошки факултет, Градска библиотека, САНУ, позориште "Душко Радовић", БДП, УК "Вук Караџић", гостовања у  емисијама Радио Београда ). У циљу побољшања наставе спроводи интердисциплинарни приступ; посредник је за успостављање односа са личностима из јавног и културног живота (Матија Бећковић, Миодраг Павловић, Горан Јевтић, Ана Софреновић, Јелена Јанковић, Милош Биковић). Редовно води ученике у позоришта и биоскопе и прате све актуелности на нивоу града и Републике, организовање и реализација хуманитарних акција. Одељењски старешина је у континуитету од шк.2005/2006. Активно учествује у презентацији рекламне кампање при упису ученика.

 

 

Темишварска

 

Локација Сењак

 Темишварска 14

 11040 Савски Венац

 Број телефона: 064 43 46 333

 Елекронска пошта:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.