Креативне радионице

Радионица развоја моторичких способности

Danijela VukicevicЦиљеви радионице развоја моторичких способности: Овај програм са децом би подразумевао савладавање моторних вештина кроз полигоне који захтевају различите форме кретања (трчање, прелазак преко препрека, провлачење, манипулацију лоптом, савладавање нестабилних подлога, окретање, брзо реаговање за кретање на вербални налог). Циљ оваквог начина стимулације је побољшање свести о сопственом телу, положају тела у простору. Ове активности су неопходна база за учење орјентације на папиру, писања, читања, математике.
Радионицу води доктор Данијела Вукићевић - специјалиста физикалне медицине и рехабилитације
Данијела Вукићевић је стално запослена на Клиници за рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“. Од 2000.год ради на одељењу дечје хабилитације и рехабилитације. Завршава суб-специјализацију из дечје физијатрије.

Своја знања из развојне дијагностике и терапије стицала је на специјализованим семинарима у иностранству (  Prechtl's Method on the Qualitative Assessment of General Movements in Preterm, Term and Young Infants“ , Pizza, 2008, Introduction to Early Assessment and Intervention with Babies and Young Children«, 2007.god, Bobath Center, London). Предавач је на семинарима из области развојне неурологије и церебрално угрожене деце. 

Аутор је књиге »Како заједно до првог корака-водич за родитеље«, Др Данијела Вукићевић, коаутори:ВФТ Зорица Ђурдјевац, ВРТ Горица Игњатовић, 2007.год.
Аутор је књиге „Лако до првог корака“, мултимедијалног издања са ДВД материјалом.
 
 

Темишварска

 

Локација Сењак

 Темишварска 14

 11040 Савски Венац

 Број телефона: 064 43 46 333

 Елекронска пошта:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.