Програм ”ДУНАВСКИ АЛАСИ”

ПРОГРАМ 21.06.2017 и 24.06.2017.

ДУНАВСКИ АЛАСИ      

Mali Dunav

БЕОГРАД                 

Полазак у преподневним часовима, око 9.00 часова, у правцу Винче у посету Огледног добра Пољопривредног факултета Мали Дунав.

MАЛИ ДУНАВ         

"Мали Дунав", речни ток - жива макета реке Дунав дужине преко 1 000 метара настао у кориту бившег загађеног потока Шугавац - чија је отпадна вода најпре делимично природно пречишћена коришћењем ветланда, а потом уведена у цевовод, само корито очишћено и натурално уређено. Вода у Малом Дунаву потиче из издани одакле се црпи са дубине од преко 120 метара дубине, а потом "извире" на направљеном „врелу” Малог Дунава по узору на прави извор реке Дунав у Шварцвалду. Горњи део Центра - "Мала Подунавска дивљина" се простире на левој и десној шумовитој обали горњег тока "Малог Дунава" на површини од око 6 хектара. Средњи део тока, протиче кроз средиште Огледног добра Радмиловац, на чијој се десној обали налази Подрум вина и јаких пића, Дегустациона сала у којој се може пробати студентско, али и ректорско вино, пекмез од парадајза, цеђени сокови, сезонско воће - више стотина сорти јабука, брескви, кајсија..., а на левој Медна долина, где пчеле са испаше по Огледном добру стварају квалитетан мед. Центар "Мали Дунав" је: намењен деци и одраслима који желе да стекну нова знања, унапреде постојећа, истражују, или једноставно уживају у пријатном амбијенту. Посетиоцима се пружа могућност да посете јавни акваријум са дунавским врстама риба, зоо-врт са воденим птицама, малу водену ботаничку башту, аласку колибу - музеј рибарства, кућу на води - сојеницу, погледају филмове о животу у води и око воде, окушају срећу у риболову, плове "Малим Дунавом", упознају се са научним експериментима из области рибарства и хидробиологије и пуно још тога. Радионица и игре у природи. Ручак. Повратак у Београд.

БЕОГРАД             

Долазак у послеподневним часовима, око 17:00 часова.

У ПРОГРАМ СУ УКЉУЧЕНЕ СЛЕДЕЋЕ УСЛУГЕ:

  • Превоз модерним туристичким мини-бусом са свом савременом опремом (клима, аудиои ТВ видео опрема)  
  • Воћна ужина и ручак у ресторану према предвиђеном менију
  • Улазнице
  • Трошкови материјала за радионицу на терену 
  • Стручно вођење према предвиђеном програму  
  • Трошкови наших васпитача/учитеља 
  • Трошкови координатора – вођа пута 
  • Остали трошкови 

НАПОМЕНА: Овде можете скинути пријавни формулар за теренску наставу и прослдити на нашу електронску адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.