Почетна

 

 

Информишите се о могућностима уписа.

 

 

 Више информација

 

 

 

 

OS Kralj Aleksandar

 

Локација Нови Београд

ОШ "Краљ Александар I

Aлексиначких рудара 22

11070 Нови Београд

Број телефона: 064 43 46 333

Елекронска пошта:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Labudovo brdo

 

Локација Лабудово брдо

 ОШ ”14 октобар”

 Гочка 40

 11090 Лабудово брдо

 Број телефона: 064 43 46 333

 Елекронска пошта:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Кнежевац

 

Локација Кнежевац

ОШ "14 октобар

Седамнаестог октобра 18

11090 Кнежевац

Број телефона: 064 43 46 333

Елекронска пошта:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Актуелности

Распоред за ДЕЦЕМБАР - ОШ ”14 октобар”, Лабудово брдо

петак, 01 децембар 2017 12:19
Поштовани родитељи, На овај начин ћемо Вас од сада упознавати са месечним дешавањима . У наставку следи кратка спецификација часова који су предвиђени за месец децембар. За све детаљне информације будите слободни да нас контактирате путем електронске адресе или контакт телефона.

МЕСЕЦ ДЕЦЕМБАР - СТАРИ КОНТИНЕНТ

петак, 01 децембар 2017 12:05
  Европа се налази на северној полулопти Земљине кугле. Северно од ње је Северно ледено море, са запада Атлантски океан, са југа Средоземно море и неколико мањих мора. Ха источној страни, од Азије, одвојена је реком и планином Уралом.Каже се да у Европи влада умерена клима зато што у њој није ни претерано хладно, ни веома топло. Ипак, клима није у свим деловима Европе једнака. У северним деловима, као на пример у Шведској, Норвешкој и Финској много је хладније, а у Грчкој, јужној Италији и Шпанији топлије него код нас.У Европи има много река, од којих је највећа Волга, која је дуга око три хиљаде и седам стотина км. Друга по величини је река Дунав, дуга око две хиљаде и осам стотина км.Планински крајеви Европе имају велики број мањих, али веома брзих река, које су погодне за изградњу хидроелектрана (у Шведској и Норвешкој, Швајцарској, Италији). Највише планине у Европи су Алпи, чији је највиши врх Монблан (бели врх) висок око четири хиљаде осам стотина метара. Од Алпа се кроз јужни део Европе протеже још неколико планинских венаца, од којих су најпознатији Апенини у Италији Пиринеји на гр

Распоред за НОВЕМБАР - ОШ ”14 октобар”, Лабудово брдо

понедељак, 30 октобар 2017 10:51
Поштовани родитељи, На овај начин ћемо Вас од сада упознавати са месечним дешавањима . У наставку следи кратка спецификација часова који су предвиђени за месец новембар. За све детаљне информације будите слободни да нас контактирате путем електронске адресе или контакт телефона.

МЕСЕЦ НОВЕМБАР - НА КРИЛИМА ЗМАЈА

понедељак, 30 октобар 2017 10:50
  О АЗИЈИАзија је по површини од 44.000.000 км квадратна највећи континент на свету.Заузима 1/3 светског копна. Она је и по броју становника водећи континент света. У њој живи више од 3.500.000.000 становника. Заједно са Европом и Африком спада у континенте старог света. Азија је добила име од асирске речи асу сто значи исток. Овај назив касније су преузели Феничани, Римљани и Грци, а онда и цела светска заједница. Иако континенти Европа и Азија чине јединствену континенталну целину, Евроазију, они су због великих историјских, културних и превредних разлика, ипак, два континента. Природно-географска граница која одваја ове континенте је планина и река Урал, Кумско-Маничка долина северно од Кавказа, те мореузи Босфор и Дарданели. На југозападу Азију од Африке одвајају Суецки канал и Црвено море. Величину азијског континента илуструје и податак да се простире кроз 11 временских зона. Често се каже да у Азији сунце никад не залази. Од Северног пола до Екватора, који у стварности и прелази она се правцем север-југ протеже кроз 3 топлотна појаса. Због географског положаја Азије, преко ње воде многи

Програм "ЛИВАДА ИСПОД ЦРВЕНОГ БРЕГА"

понедељак, 09 октобар 2017 09:57
ПРОГРАМ 14.10.2017. ЛИВАДА ИСПОД ЦРВЕНОГ БРЕГА                                                                                                                           БЕОГРАД                 Полазак у преподневним часовима, по договору. ЈАГОДИНА                        По доласку у Јагодину прво одлазимо у посету АРБОРАРИЈУМУ – парк и ботаничка башта Учитељског факултета у Јагодини. Ово је један од најстаријих паркова у Европи, које је формирао, 1898. Године тадашњи управник Мушке учитељске школе, Сретен Аџић, под наѕивом ”Школски украсни парк”. Површине је 1,67ха и обухвата простор код ѕграде Учитељског факултета, Старе учитељске школе, Историјског архива и ѕграде уметничких атељеа. У њему се налази 215 стабала и 40 врста биљака међу којим а је и један храст лужњак стар 500 година.

Програм "МИКА ЖИКА 2017"

понедељак, 02 октобар 2017 12:01
ПРОГРАМ 07.10.2017. МИКА ЖИКА 2017          САВЕЗ ИЗВИЂАЧА БЕОГРАДА СМОТРА ПОЛЕТАРАЦА БЕОГРАДА 2017 О организатору Савез извиђача Београда је најбројнија омладинска организација за неформално образовање у престоници Србије у којој активно више стотина чланова организованих у одреде извиђача који раде у већини београдских општина. Савез окупља одреде извиђача са територије Београда и део је Савеза извиђача Србије. О Смотри Смотра полетараца Београда „Жика Мика 2017“ је традиционална активност коју Савез извиђача Београда организује за своје најмлађе чланове. Ова активност је још једна одлична прилика за све полетарце и пчелице да се боље упознају, друже, покажу шта знају и умеју, науче пуно нових занимљивих ствари и проведу сјајан и забаван дан заједно. Место и време одржавања Смотре Смотра полетараца Београда ће се одржати у Београдском зоолошком врту, 07. октобра 2017. године у периоду oд 09 до 15 часова. Учесници Право учешћа имају сви београдски полетарци и пчелице (7-11 година) распоређени у шесторке. Неопходно је да свака шесторка има сопственог предводника. Сви уче

Распоред за октобар - ОШ ”14 октобар”, Кнежевац

петак, 29 септембар 2017 13:22
Поштовани родитељи, На овај начин ћемо Вас од сада упознавати са месечним дешавањима . У наставку следи кратка спецификација часова који су предвиђени за месец oктобар. За све детаљне информације будите слободни да нас контактирате путем електронске адресе или контакт телефона.

Распоред за октобар - ОШ ”14 октобар”, Лабудово брдо

петак, 29 септембар 2017 13:21
Поштовани родитељи, На овај начин ћемо Вас од сада упознавати са месечним дешавањима . У наставку следи кратка спецификација часова који су предвиђени за месец октобар. За све детаљне информације будите слободни да нас контактирате путем електронске адресе или контакт телефона.

МЕСЕЦ ОКТОБАР - НА КРАЈУ СВЕТА

петак, 29 септембар 2017 12:57
  Аустралија је још увек помало скрајнута са листе егзотичних путовања на која прво помислимо. А земља кенгура, коала и Абориџина, заправо нуди јединствен туристички доживљај који се не може нигде наћи...Аустралијски континент, који име дугује средњовековном латинском називу Терра аустралиа инцогнита (непозната јужна земља), крије у себи многе лепоте - чуда природе, велики број сунчаних дана, невероватну флору и фауну, пријатељски настројено локално становништво и њихов опуштен начин живота.Најстарији и највећи граду у Аустралији - Сиднеј - има више од четири милиона становника. Задивљујућа зграда Опере, живописна лука и преко 30 златних плажа које се протежу од севера ка југу на само 20 минута од центра града су нешто што би требало видети. Једна од атракција града је мост Харбоур бридге који из милоште зову Вешалица и на који се већина туриста и пење не би ли имала јединствен доживљај погледа на сиднејску луку.Иако је најмањи континент, обилазак природних лепота Аустралије које се налазе у унутрашњости земље, најлакши је авионом. Тако би наставак путешествија могао да буде ле

Програм ”ФРУШКОГОРСКА НАИВА”

понедељак, 18 септембар 2017 09:39
ПРОГРАМ 24.09.2017. ФРУШКОГОРСКА НАИВА       БЕОГРАД                   Полазак у преподневним часовима, око 10 часова у правцу Фрушке Горе.  МАНЂЕЛОС, ВИЛА "ДАВИДОВИЋ"        Када смо после неколико година трагања за скривеним местом пронашли ову оазу одмах је постало јасно да пружа много више од очекиваног - каже власник овог дивног раја, сликар Миле Давидовић. Смештена на југозападним обронцима Фрушке Горе, довољно далеко од урбане средине и довољно близу да брзо стигнете на место потпуно другачије енергије. Удаљена само 80 км од Београда и 50км од Новог Сада. Од Сремске Митровице је дели 15км пута кроз богату равницу и свега 4км до једног од најлепших сремских села – Манђелоса. Жеља домаћина је да угости све вас који боравак у природи сматрате привилегијом, као и оне који ће то тек открити. Пространо имање идеално је за одмор, опуштање и непосредан контакт са прелепом фрушкогорском природом. Играоница на отвореном, спортска игралишта (одбојка, пикадо, бадмингтон и мали фудбал), шетња околином, обилазак националног пар